foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

JADŁOSPIS

Od 18.09.2019r. do 01.10.2019r.

 

18.09.2019r.

środa

Zupa pomidorowa z ryżem  z natką pietruszki- 220 ml.

(seler, śmietaną, jogurt)

                    pulpety w sosie koperkowym-120g( jajko, gluten), ziemniaki -100g

sałatka z buraków -80g

napój miodowo- cytrynowy -200 ml.    

 

19.09.2019r.

czwartek

Zupa b. barszcz z jajkiem i kiełbasą-220 ml.(seler, śmietana, jogurt, gluten)     

wątróbka duszona z jabłkiem-100g ( gluten ), ziemniaki-100g  

sałatka z kiszonych ogórków, papryki i cebuli- 80g                                              

lemoniada-200 ml.

 

20.09.2019r.

piątek

Zupa barszcz ukraiński-220 ml.( seler, śmietana, jogurt)

ryba w cieście naleśnikowym -70g (gluten, jajko), ziemniaki-100g

sur. z kiszonej kapusty- 80g

kompot-200 ml.       

 

23.09.2019r.

poniedziałek

 

Zupa jarzynowa- 220 ml.(seler, śmietaną, jogurt)

eskalopki z piersi indyka -70g(jajko, gluten),ziemniaki-100g

surówka z kapusty pekińskiej  -80g ( śmietana, jogurt)

kompot-200 ml.   

 

24.09.2019r.

wtorek

Zupa rosół z makaronem  z natka pietruszki-220 ml.(seler)

udko pieczone z kurczaka-170g, ziemniaki-100g

marchew z groszkiem oprószana- 80g( gluten)

napój miodowo-cytrynowy-200ml.   

 

25.09.2019r.

środa

Zupa pieczarkowa z ziemniakami-220 ml.( seler, śmietana, jogurt)

bitki wołowe w sosie własnym-100g( gluten), kasza gryczana-100g

surówka z czerwonej kapusty-80g

kompot-200 ml.   

 

26.09.2019r.

czwartek

Zupa  kapuśniak królewski-220g(seler)

devolaj-70g( gluten, jajko ), ziemniaki-100g

surówka z młodej kapusty-80g

woda-200 ml.  

27.09.2019r.

piątek

Zupa grochowa z kiełbasą-220 ml.(gluten, seler)

naleśniki z twarogiem, dżemem polany jogurtem-230g (jogurt, gluten, jajko)

lemoniada- 200ml. jabłko

30.09.2019r.

poniedziałek

Zupa pomidorowa z makaronem-220 ml.( seler, śmietana, jogurt, gluten)              

schab duszony w warzywach-100g( gluten ), ziemniaki-100g  

woda -200 ml.

01.10.2019r.

wtorek

Zupa barszcz czerwony-220ml. (śmietana, jogurt, seler)

pieczeń rzymska w sosie własnym-120g(gluten, jajko), ziemniaki-100g

surówka z selera i rzodkiewki-80g(śmietana, jogurt)

kompot-200 ml.

 

 

Copyright © 2019 SP 12 ELBLĄG Rights Reserved.